Een fenomeen deed goede zaken met haar emoties

11892249_889563741120024_6116771346102483397_nDeze week heb ik genoten van Dafne Schippers, ‘onze ‘ inmiddels wereldberoemde sprintster. Ze is écht een fenomeen. Waar haalt ze de snelheid, de kracht en het vertrouwen vandaan?

Ik denk dat het dier in haar wint. Zij verdwaalde niet in haar denkwereld en liet haar lichaam met alle mogelijkheden spreken. Het dier in haar won, als mens won ze ook…. Zij wordt een sport-godin!

Dafne deed goede zaken met haar emoties. In het dagblad Trouw zei haar coach Bart Bennema: “Zij kan iets in zichzelf naar boven halen wat 99% van de mensen niet kan”. Hij dacht verder dat ze deze zeer snelle tijden niet meer zou gaan lopen.

Zelf ben ik veel met dit soort zaken – deze fenomenen – bezig. Sommige mensen hebben talent en extreem veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Tevens hebben ze een perfecte lichaamsbeheersing. Tijdens een zogenaamde piekervaring kunnen ze boven zichzelf uitstijgen. Ze bevinden zich in ‘the Flow’.

Ik denk dat als we zouden weten hoe dat werkt we veel vaker in die toestand kunnen komen en ons voordeel er mee kunnen doen. Dafne op haar manier (zeer snelle tijden) en wij op onze manier. De sportwereld en de gezondheidszorgwereld zouden hier in mijn visie mee aan het werk moeten…

Bij een ander fenomeen – Amy Winehouse – won het dier ook, maar verloor de mens. Evenals bij Dafne Schippers werd haar talent door anderen opgepikt. Mensen begonnen in haar te geloven, wilden alles van haar weten, haar aanraken, naar haar luisteren. Ze werd een pop-godin! Amy kon door allerlei omstandigheden geen goede zaken doen met haar gevoelens en emoties. Haar vertrouwen verdween en ze verdwaalde in de wereld van drank en drugs…

De vraag is hoe mens en dier samen kunnen winnen? Dat is waar het wat mij betreft over gaat. Het is verdrietig om te zien hoe dat soms mislukt, maar ook mooi om te zien hoe dat soms lukt!


Posted in Uncategorized by with 2 comments.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.